Opstellingen

Systemisch werk: familieopstellingen

  • Kom je in je leven steeds weer hetzelfde thema tegen?
  • Lukt het niet om bepaalde patronen te doorbreken?
  • Ervaar je veel spanningen en conflicten binnen je relatie?
  • Vraag je je af hoe je je beter op kunt stellen naar een collega of werkgever?
  • Sta je voor een lastige keuze en zoek je een manier om hier meer zicht op te krijgen?

Is één van deze vragen herkenbaar? Wellicht kan een familieopstelling je verder helpen. Dit is een bijzondere manier van werken die, zonder veel woorden, laat zien wat er ten grondslag ligt aan steeds terugkerende patronen. 

Bij een familieopstelling bekijken we jouw vraag en situatie in relatie tot de mensen binnen je systeem, zoals het gezin van herkomst, het huidige gezin of een team van collega’s op het werk. Hierdoor krijg je meer zicht op verborgen verbanden en dynamieken binnen jouw systeem. 


Familieopstelling bijwonen

Voor alle betrokkenen is het werken met familieopstellingen indrukwekkend, bijzonder en leerzaam. De enige manier om echt te kunnen begrijpen wat een familieopstelling inhoudt, is om een keer opstelling bij te wonen. Het is als het beschrijven hoe een ijsje smaakt; je kunt er zoveel over zeggen, maar je weet pas echt hoe het ijsje smaakt als je het zelf geproefd hebt. 

 

Heb je interesse in het bijwonen van een familieopstelling?

Samen met collega Clementine de Jonge (www.truecolourscc.nl)

organiseer ik ochtenden waarin we twee familieopstellingen begeleiden. We werken met een kleinere groep (6 tot 8 deelnemers).
We beginnen met een korte uitleg over systemisch werken en familieopstellingen. Je hebt geen voorkennis nodig om aan deze bijeenkomst deel te nemen. 

Je kunt je opgeven voor een opstellingenochtend als je een vraag wilt inbrengen, als je deel wilt nemen aan een opstelling van iemand anders of als je benieuwd bent naar een familieopstelling, maar liever eerst een keer alleen komt kijken. Het bijwonen van een familieopstelling is voor iedereen indrukwekkend en waardevol, ook voor wie tijdens deze dag geen eigen vraag inbrengt voor een opstelling.

Opstellingenochtend

De volgende opstellingenochtend is gepland op zaterdag 9 november.

 

Tijd:         Inloop 9.00 uur, we beginnen om 9.15 uur, eindtijd is tussen 
                    12.30/13.00u.

Plaats:    Cordium, Centrum voor Groei en Ontwikkeling.
                   De Ruyterstraat 65, 6512 GB  Nijmegen

Kosten:  €90 voor het inbrengen van een vraag, €30 voor representanten
                    en deelnemers.

  

Mocht je interesse hebben, maar komt 9 november niet goed uit: zaterdag 1 februari 2025 is er ook een opstellingenochtend gepland.

 

Wil je je aanmelden voor deze opstellingenochtend of heb je een vraag, neem dan gerust contact op. Dit kan via het  contactformulier of telefonisch (06-41147826). Er is nog ruimte voor het inbrengen van vragen.

  


Ervaringen

Femke:  Fijne sfeer, bijzondere opstellingen. De begeleiding was rustig, respectvol, met oog voor wat er gebeurt en goed onderling contact tussen jullie. De sfeer in de groep was betrokken en open.

 

Karin: Het was een intense ochtend, bijzonder om mee te maken, te voelen wat je voelt in een opstelling. Jullie gaven mensen de ruimte maar begeleiden waar nodig. Als heel fijn ervaren. De sfeer was heel fijn, respectvol.

 

Mirella: Als vraagsteller zag ik verbanden en oorzaken vanuit mijn familie. In de begeleiding werden de juiste dingen gezegd en vragen gesteld. De sfeer van de groep was open. Het was erg fijn om met muziek af te sluiten.

 

Sandra: Ik vond de ochtend goed, met fijne begeleiding van de opstelling en mooie vragen en juiste interventies. Het is een hele fijne plek en de sfeer was heel goed, fijne mensen.

 

 

 

Carol:  Fijn om samen de onderstroom te mogen bekijken/ervaren. De begeleiding was goed en de sfeer was zeer prettig. Tip: ga zo door! Fijne mensen zijn jullie

 

Aniek: Mooie vragen en fijne openheid. De begeleiding was goed, rustig en goed invoelend. Bijzonder hoe er altijd een veiligheid ontstaat in de groep.

 

 Jasmin: Goede tempo om alles te begrijpen.  Soft manner and attention given equally to each participant. Locatie heeft mooie belichting. De sfeer in de groep was vriendelijke en relaxed.

 

Desiré: Er was een prettige sfeer, mooi om eens mee te maken. De interventies en/of vragen waren heel 'spot on' die klopten; er sprak ervaring uit.

 

Yara: Ik vond het heftig, maar mooi om mee te maken. De begeleiding zorgde voor rust onderling. Het was een rustgevende plek en de sfeer in de groep was vertrouwd en oprecht.